|
Auberginepasta i ovn
Auberginepasta i ovn.
Ingredienser til 4 pers:
1-2 auberginer,
300 g. pasta,
120 g. mager smøreost m. urter,
400 g. tomater i mindre stykker,
4 spsk. reven parmesanost,
oregano, salt og peber,
2 spsk. rasp.
Fremgangsmåde:
- Rens auberginerne og skær dem i ca. ½ cm tykke skiver på langs. Læg dem i en skål, drys med salt og lad dem stå en halv times tid for at trække den bitre smag ud. Skyl dem under koldt vand og lad dem dryppe af.
- Tænd for ovnen på 190 °C.
- Blancher aubergineskiverne i kogende vand i ca. et minut, lad dem dryppe af og tør resten af vandet bort med papir.
- Kog pastaen i letsaltet vand knap 12 min. og kasser vandet. - Rør pasta og smøreost sammen i en skål og tilsæt alle ingredienserne undtaget rasp under omrøring.
- Smør en springform med olie og for den med bagepapir. Læg aubergineskiverne i så de dækker bund og sider uden mellemrum.
- Fordel pastablandingen jævnt i formen, drys rasp over og bag det hele i ovnen i 20 min. Lad det stå et kvarters tid på bordet.
- Løsn den bagte substans fra kanten med en kniv og luk formen op. Vend kagen ud på et fad så auberginerne vender opad.
- Spises som hovedret (eller tilbehør til 8 personer).
|
|