|
Blomkålsgratin
Ingredienser til 4 pers:
1 blomkål,
1 bundt frisk persille,
vand, salt.
50g margarine,
1½ dl mel,
1½ dl mælk,
1½ dl blomkålsvand,
4 æg,
salt, peber, rasp.
Fremgangsmåde:
Del blomkålen i buketter og kog den ca. 5 min. i letsaltet vand. Skyl persillen i koldt vand, fjern stilkene og hak resten fint.
Smelt margarinen, rør melet i og pisk mælk og blomkålsvand i.
Pisk æggeblommerne og den hakkede persille i dejen og rør salt og peber i.
Pisk æggehviderne stive.
Rør halvdelen af æggehviderne i dejen sammen med blomkålsbuketterne og vend derefter resten af æggehviderne i.
Smør et ovnfast fad med margarine og drys rasp i. Fyld dejen i det smurte fad og drys rasp henover.
Bag gratinen i den varme ovn på nederste rille i ca. 1 time ved 175 ºC.
Serveres som hovedret evt. til et stykke fisk.
|
|