Gårdbutikken Jordskokken
Oversigten.
Velkommen.
Sortiment i butikken.
Aktuelt lige nu:
-- Skolefrugt.
Opskrifter.
Grøntsags-abonnement.
Skolefrugt.
Firmafrugt. *** NYT ***
Pileflet.
Adresse og aabningstider.
Galleri og Links.
Blomkålsgratin

Ingredienser til 4 pers:
1 blomkål,
1 bundt frisk persille,
vand, salt.

50g margarine,
1½ dl mel,
1½ dl mælk,
1½ dl blomkålsvand,
4 æg,
salt, peber, rasp.

Fremgangsmåde:
Del blomkålen i buketter og kog den ca. 5 min. i letsaltet vand. Skyl persillen i koldt vand, fjern stilkene og hak resten fint.
Smelt margarinen, rør melet i og pisk mælk og blomkålsvand i.
Pisk æggeblommerne og den hakkede persille i dejen og rør salt og peber i.
Pisk æggehviderne stive.
Rør halvdelen af æggehviderne i dejen sammen med blomkålsbuketterne og vend derefter resten af æggehviderne i.
Smør et ovnfast fad med margarine og drys rasp i. Fyld dejen i det smurte fad og drys rasp henover.

Bag gratinen i den varme ovn på nederste rille i ca. 1 time ved 175 ºC.
Serveres som hovedret evt. til et stykke fisk.


Opdateret d. 26.5.2009