|
Græskar-tærte
Ingredienser til mørdej: 200g mel 100g koldt smør
salt 2 tsk. sukker 1 æggeblomme 3 spsk. vand
|
Ingredienser til tærten: 100g græskar evt.1 syrligt æble
½ pund sød mørdej stødt kanel honning ¼ l piskepløde
|
Fremgangsmåde for mørdej:
Sigt melet i en skål og læg smør, salt og sukker i en fordybning.
Bland ingredienserne med fingrene så melet arbejdes ind i dejen lidt af gangen.
Dejen samles med æggeblomme og vand.
Æltes til en sammenhængende dej og hviler mindst en time et køligt sted.
Fremgangsmåde for græskartærte:
Skræl og skær græskar og æbler i tynde skiver.
Rul mørdejen ud i ½ cm.tykkelse og læg den i en tærteform. Læg skiver af græskar og æbler i dejen og drys med kanel og sukker/honning.
Bag tærten ved 185 gr. I 15-20 min.
Pynt og server med flødeskum.
|
|