Gårdbutikken Jordskokken
Oversigten.
Velkommen.
Sortiment i butikken.
Aktuelt lige nu:
-- Skolefrugt.
Opskrifter.
Grøntsags-abonnement.
Skolefrugt.
Firmafrugt. *** NYT ***
Pileflet.
Adresse og aabningstider.
Galleri og Links.
Græskar-tærte

Ingredienser til mørdej:
200g mel
100g koldt smør
salt
2 tsk. sukker
1 æggeblomme
3 spsk. vand
Ingredienser til tærten:
100g græskar
evt.1 syrligt æble
½ pund sød mørdej
stødt kanel
honning
¼ l piskepløde

Fremgangsmåde for mørdej:
Sigt melet i en skål og læg smør, salt og sukker i en fordybning.
Bland ingredienserne med fingrene så melet arbejdes ind i dejen lidt af gangen.
Dejen samles med æggeblomme og vand.
Æltes til en sammenhængende dej og hviler mindst en time et køligt sted.

Fremgangsmåde for græskartærte:
Skræl og skær græskar og æbler i tynde skiver.
Rul mørdejen ud i ½ cm.tykkelse og læg den i en tærteform. Læg skiver af græskar og æbler i dejen og drys med kanel og sukker/honning.
Bag tærten ved 185 gr. I 15-20 min.
Pynt og server med flødeskum.

Opdateret d. 28.4.2008