|
Grøntsager med pocherede æg
Ingredienser:
Til 4 pers:
2-3 gulerødder,
1-2 squash,
1 rød peberfrugt,
1½ dl. grøntsagsbouillon,
1 spsk. hakket dild,
1 spsk. hakket persille,
1-2 tsk. vineddike.
4 friske, køleskabskolde æg,
1 spsk. eddike.
Skræl gulerødderne og skær dem i bjælker.
Skær squash'ene i ½ cm tykke skiver.
Skær peberfrugten i strimler.
Kom grøntsagsbouillon og gulerødder i en gryde og lad det koge i et par minutter, tilsæt så squash og peberfrugtstrimler.
Lad grøntsagerne småkoge under låg i ca. 5 min.
Hæld eddiken og 1 l. vand i en tilpas stor gryde og bring det i kog.
Slå et æg ud i en flad skål eller underkop og lad det glide ned i vandet uden at sprede det for meget. Gentag med de tre andre æg og lad æggene pochere dvs. koge ca. 5 min.
Tag æggene op med en hulske og lad dem dryppe af.
Hæld væden fra grøntsagerne og anret dem portionsvis. Drys med dild og persille og dryp med vineddike.
Anret de pocherede æg ovenpå grøntsagerne og server retten lun evt. med brød til.
|
|