Ingredienser til 4 pers:
250g kartofler,
¼-½ selleri (ca. 200g),
vand,
½ kg hakket flæskesmåkød,
1 revet løg,
½ dl mælk,
1 æg,
1 tsk. salt,
groftkværnet peber,
½ tsk. timian,
1tsk sennepspulver,
1-2 spsk. rasp,
2 spsk. tomatpure.
Fremgangsmåde:
Skær kartofler og selleri i tern og kog dem meget møre i 15-20min.
Mos grøntsagerne godt igennem med en gaffel eller håndmixer/blender.
Tilsæt kød, løg, mælk, æg, salt og krydderier og rør farsen sammen.
Form farsen til et brød i en lille bradepande eller ildfast fad og drys rasp henover.
Bag brødet i ovnen i ca. 45 min. ved 175 ºC.
Smør tomatpure på brødet og bag det videre i 15 min.
Spises koldt eller varmt. Evt. som pålæg på rugbrød.
|