Gårdbutikken Jordskokken
Oversigten.
Velkommen.
Sortiment i butikken.
Aktuelt lige nu:
-- Skolefrugt.
Opskrifter.
Grøntsags-abonnement.
Skolefrugt.
Firmafrugt. *** NYT ***
Pileflet.
Adresse og aabningstider.
Galleri og Links.
Jordskoksuppe

Ingredienser til 4 pers:
½ kg. jordskokker
200g persillerod
350g kartofler
1 løg
1 fed hvidløg
2 spsk. olie
½ l boullion eller vand
1 laurbærblad og frisk timian eller salvie
1½ dl 38% fløde
citronsaft
evt. 100 g bacontern

Fremgangsmåde:
Løget hakkes og svitses i olie.
Kartofler og persillerod skrælles, jordskokker skrubbes rene og det hele hakkes groft, blandes og svitses med løgene.
Boullion og vand tilsættes så det dækker, krydderurter og hvidløg oveni.
Koges ca. 30 min. til det er mørt.

Fisk laurbærblad, timian eller salvie op og blend suppen i en blender. Suppen hældes tilbage i gryden og koges op, fløde og citronsaft piskes i og småkoges ca. tre minutter.

Smages til med salt, peber og serveres med stegte bacontern og flütes eller groft brød.

Opdateret d. 28.4.2008