Gårdbutikken Jordskokken
Oversigten.
Velkommen.
Sortiment i butikken.
Aktuelt lige nu:
-- Håndstøbte lys.
-- Prøv pileflet i påsken.
Opskrifter.
Grøntsags-abonnement.
Skolefrugt.
Firmafrugt. *** NYT ***
Pileflet.
Adresse og aabningstider.
Galleri og Links.
Teriyaki-kylling

Ingredienser til 4 pers.:

Ca.1 kg kyllinge-overlår,
Ca.2 dl teriyaki-sauce,Hjemmelavet teriyaki-sauce:
4 gulerødder,60 ml soyasauce,
2 squash,2 spsk farin,
1 rødløg,3 spsk revet ingefær,
1 spsk olie60 ml hønsebouillon,
1 dl hønsekødssuppe eller bouillon,3 spsk sød, tør sherry,
1 tsk sukkerBringes i kog og røres
2 tsk citronsaft.til farinen er opløst.

Fremgangsmåde:

Læg kyllingelårene i et ildfast fad med skindet nedad.
Hæld teriyaki-saucen over kyllingen.
Lad det trække i køleskabet 4-6 timer. Vend nu kyllingestykkerne og stil fadet i ovnen ca. 50 min. ved 200 ºC på midterste rille. Kontroller at kødet er gennemstegt.
Skær gulerødder og squash i tynde stave og skær løget i både. Lynsteg grøntsagerne i olien i en wok eller dyb pande. Hæld bouillon, sukker og citronsaft ved. Lad grøntsagerne koge op (ca. 3-4 min.)
Server grøntsagerne og kyllingen med ris eller nudler.

Opdateret d. 24.3.2009