|
Teriyaki-kylling
Ingredienser til 4 pers.:
Ca.1 kg kyllinge-overlår, | |
Ca.2 dl teriyaki-sauce, | Hjemmelavet teriyaki-sauce: |
4 gulerødder, | 60 ml soyasauce, |
2 squash, | 2 spsk farin, |
1 rødløg, | 3 spsk revet ingefær, |
1 spsk olie | 60 ml hønsebouillon, |
1 dl hønsekødssuppe eller bouillon, | 3 spsk sød, tør sherry, |
1 tsk sukker | Bringes i kog og røres |
2 tsk citronsaft. | til farinen er opløst. |
| |
Fremgangsmåde:
Læg kyllingelårene i et ildfast fad med skindet nedad.
Hæld teriyaki-saucen over kyllingen.
Lad det trække i køleskabet 4-6 timer. Vend nu kyllingestykkerne og stil fadet i ovnen ca. 50 min. ved 200 ºC på midterste rille. Kontroller at kødet er gennemstegt.
Skær gulerødder og squash i tynde stave og skær løget i både. Lynsteg grøntsagerne i olien i en wok eller dyb pande. Hæld bouillon, sukker og citronsaft ved. Lad grøntsagerne koge op (ca. 3-4 min.)
Server grøntsagerne og kyllingen med ris eller nudler.
|
|