Gårdbutikken Jordskokken
Oversigten.
Velkommen.
Sortiment i butikken.
Aktuelt lige nu:
-- Skolefrugt.
Opskrifter.
Grøntsags-abonnement.
Skolefrugt.
Firmafrugt. *** NYT ***
Pileflet.
Adresse og aabningstider.
Galleri og Links.
Tomattærte med gedeost

Ingredienser:

Dej:
75 g margarine,
200 g hvedemel,
½ tsk salt,
1 æg,
1-2 spsk vand.
Fyld:
6 stk. blommetomater,
200 g gedeost (efter egen smag),
3 hele æg,
1 dl fløde eller mælk,
et lille bdt. frisk oregano.

Fremgangsmåde:

Smuldr margarinen i melet, tilsæt salt, æg og vand, ælt dejen sammen og lad den hvile i køleskabet en halv times tid.
Rul dejen ud i et passende størrelse og brug den til at fore tærteformen.
Skær blomsten fra tomaterne, flæk dem på langs og læg dem ned i tærteformen ovenpå dejen.
Pisk æg og fløde sammen, smag til med salt og peber og hæld det i formen så der stadig er plads til gedeosten.
Skær gedeosten i passende stykker og læg dem oven på tærten.
Hak den friske oregano og drys den over tærten.

Bag tærten i en forvarmet ovn i ca. 30 min. ved 200 ºC.

Spises som frokostret eller tilbehør.


Opdateret d. 28.4.2008