|
Tomattærte med gedeost
Ingredienser:
Dej: 75 g margarine, 200 g hvedemel, ½ tsk salt, 1 æg, 1-2 spsk vand.
|
Fyld: 6 stk. blommetomater, 200 g gedeost (efter egen smag), 3 hele æg, 1 dl fløde eller mælk, et lille bdt. frisk oregano.
|
Fremgangsmåde:
Smuldr margarinen i melet, tilsæt salt, æg og vand, ælt dejen sammen og lad den hvile i køleskabet en halv times tid.
Rul dejen ud i et passende størrelse og brug den til at fore tærteformen.
Skær blomsten fra tomaterne, flæk dem på langs og læg dem ned i tærteformen ovenpå dejen.
Pisk æg og fløde sammen, smag til med salt og peber og hæld det i formen så der stadig er plads til gedeosten.
Skær gedeosten i passende stykker og læg dem oven på tærten.
Hak den friske oregano og drys den over tærten.
Bag tærten i en forvarmet ovn i ca. 30 min. ved 200 ºC.
Spises som frokostret eller tilbehør.
|
|